lördag 17 januari 2015

Bokbloggsjerka 16-19 januari

Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka är:
När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Jag är uppvuxen med två bokmalar till föräldrar som läser mycket och äger många böcker.Som barn var jag även mycket hos min farmor och farfar som även de plöjde böcker på löpande band.
Med många bokintresserade vuxna runt mig,föll det sig natuligt att de läste mycket för mig när jag var barn,vi besökte biblioteket ofta, och jag upptäckte då att det gömde sig många fantastiska världar mellan böckernas pärmar.Jag har alltid haft livlig fantasi och med böcker kändes det som att kliva in i en annan värld.Jag minns att jag läste min första "bok" som fyraåring,det var en bok med stora bilder som handlade om djuren på en bondgård.

Jag tror att fantasivärldarna som finns i böckerna har fortsatt att locka mig,vilket har gjort att jag alltid varit intresserad av att läsa.Under min uppväxt tittade vi inte så mycket på tv och hade inte tv-spel,gameboy och dylikt hemma, och då föll det sig natuligt att jag läste.

6 kommentarer:

 1. Det är nog väldigt viktigt att vara omgiven av böcker under sin uppväxt och att ha bokläsande föräldrar.

  SvaraRadera
 2. Jag är från ett hem där vi inte hade så många böcker, men mamma tog ofta med oss till biblioteket och jag älskade att få låna hem böcker!

  SvaraRadera
 3. Det finns nog många faktorer som påverkar om man blir intresserad av läsning eller inte.Både bokläsande föräldrar och biblioteksbesök kan nog vara två viktiga faktorer.

  SvaraRadera
 4. Vårt lilla bibliotek hade bara öppet två timmar i veckan, men då var vi där, mamma och jag :)

  SvaraRadera
 5. Det är många som, precis som du och jag, beskriver att kombinationen läsa tidigt och god tillgång till böcker är nått som gör att intresset håller i sig! Bibliotek är guld värt!

  SvaraRadera
 6. Ja,bibliotek är nog mkt värt!Jag jobbar på förskola och vi låter alla barn i vår barngrupp besöka biblioteket,just för att få uppleva böckernas värld.

  SvaraRadera