torsdag 23 juli 2015

Recension: Född fenomenalBok: Född fenomenal
Författare: Josephine Bornebusch
Förlag: ScandBook AB
Antal sidor: 262 sidor
Favoritkaraktär: Ruth

Första meningen: Om du läser det här är jag förmodligen redan död.

Story:
Ruth går i nian och är besatt av Anne Frank. Ruth har ofrivilligt råkat bli ansvarig för att anordna klassresa för sin minst sagt dysfunktionella klass. Ruth själv har alltid velat besöka Anne Franks hus i Amsterdam och ska försöka få klassen inklusive sin klasslärare snusk-Hasse som även liknar en uggla, att gå med på det. Dessutom börjar en av sportkillarna i klassen; Abbe att kasta blickar efter henne och hennes storebror råkar komma bort i Norge när han ska resa jorden runt.

Recension:
Den här boken kan egentligen sammanfattas med ett enda ord; humor. Jag läste den när jag satt på tåget och fick bita ihop flera gånger för att inte garva rakt ut. Igenom hela boken, satt jag och småskrattade. Boken är nämligen skriven på ett så otroligt roligt sätt och det händer humoristiska saker hela tiden.

Med risk för att låta fördomsfull, men jag trodde faktiskt inte att Josephine Bornebusch skulle skriva en sådan rolig bok. Dessutom är boken full med fakta, då Ruth är väldigt intresserad av historia och dessutom är "den mest allmänbildade i sin familj, om man frågar henne själv". När jag ska sammanfatta bokåret 2015, kommer nog den här boken vara given som "den största överraskningen" alternativt som den roligaste boken jag läst i år.

Även om själva intrigen är lite tunn, så vägs den upp av alla härliga karaktärer, framförallt alla spännande personer som går i Ruths klass. Här finns bland annat Ruths bästa kompis Magda, som gång på gång kallas in till rektorn för att hon går in i killarnas omklädningsrum, hästtjejen Janina och hennes bästis Kristina, som för övrigt ser ut som en häst, och Måns som vill bli rappare och haltar när han går, så alla ska tro att han har blivit skjuten i benet.

Jag rekommenderar verkligen Född fenomenal, framförallt till alla som vill skratta.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den också väldigt mycket :)

    SvaraRadera
  2. Jag satt och skrattade typ hela tiden när jag läste den!:)

    SvaraRadera