måndag 4 maj 2015

Liebster award igen

Jag har blivit nominerad till ytterligare en Liebster Award och denna gång av Sara på Magiska runor. Liebster award går till så att man blir nominerad av en annan bokbloggare och ska svara på elva förutbestämda frågor som bokbloggaren har skrivit. Här är mina svar:

1. När var du senast på biblioteket?
Jag var där för några veckor sedan och återlämnade en bok. Den senaste tiden har jag inte varit så mycket på biblioteket, men jag har alltid tyckt om att gå dit. Jag tycker om att det är tyst och att sitta där och läsa, omgiven av böcker.

2. Vilken/vilka var din/a senaste köpta bok/böcker?
De senaste böckerna köpte jag för ett presentkort och det var Jag ger dig solen av Jandy Nelson och När jag inte hade nåt av Ison Glasgow & Emil Arvidson.

3. Vilken bok har du starkast minne/känsla kopplat till?
Det är när jag som elvaåring läste Johanna Nilssons Hon går genom tavlan, ut ur bilden. Det är fortfarande en av de bästa böcker jag har läst. Smärtan jag kände när jag läste den boken, hade jag aldrig upplevt tidigare.

4. Vilken är din mest lästa bok?
Norwegian wood av Haruki Murakami. Jag älskar den boken!

5. Av böckerna i din bokhyllan, vilken titel beskriver dig bäst?
Kvinnor som tänker för mycket, hehe. Skämt åsido, men jag tror att Lev, älska, le av Monica Nyström är den titeln som beskriver mig bäst.

6. Vilken bok gav du senast bort till någon, och varför?
David Batras Gevär säljes på grund av dödsfall, som jag gav till min chef. Hon oc jag har samma humor.

7. Vilket enda ord i en titel skulle göra dig intresserad av att läsa den boken? (om det var det enda du fick veta om boken.)
Ordet bok. Jag tycker om att läsa om folk som själva tycker om böcker.

8. Vilken bok/serie skulle du vilja leva i?
Jag skulle vilja leva i samma värld som Francesca och hennes kompisar i boken Francesca av Melina Marchetta. De verkae ha en härlig sammanhållning i sitt kompisgäng.

9. Vilken kapitelform tycker du bäst om? (Numrerat, ett ord, en mening...)
Jag har aldrig reflekterat över detta, men jag har kommit på att jag nog tycker bäst om när det är ett ord som är kapitelöverskrift. Då får jag som läsare en föraning om vad som ska hända, men vet ändå inte helt vad som ska ske härnäst.

10. Läser du alltid ut böcker du har börjat läsa?
Oftast gör jag det, men det har hänt att jag har läst böcker jag har tyckt varit sanslöst tråkiga och då har jag gett upp dem. Maze runner var en sådan bok.

11. Vad ska du läsa härnäst?
Kvinnan på tåget av Paula Hawkins och När jag inte hade nåt av Ison Glasgow & Emil Arvidson står näst på tur. Jag ska även läsa Britt - Marie var här av Fredrik Backman och seriealbumet Kvinnor ritar bara serier om mens.

2 kommentarer:

  1. Har Norwegian Wood på ønskelisten, men har ikke fått lest den enda. Må vel gjøre det snart! :)

    SvaraRadera