söndag 24 maj 2015

En smakebit på söndag: Svikaren

Sverige vann igår!  Även om jag tycker låten är tråkig och att Italiens låt var bättre, är jag då glad att Sverige vann. När jag var sjutton år tyckte jag så mycket om Måns Zelmerlöw och hans musik,  så det är kul att han vann!

Men nu ska vi prata om En smakbit på söndag. Jag har börjat läsa Svikaren av Katarina Wennstam. Svikaren är den första delen i triologin om kriminalinspektör Charlotta Lugn och advokaten Shirin Sundin. Min mamma har rekommenderat de här böckerna.Svikaren inleds med att en välkänd fotbollsspelare hittas brutalt mördad. Han hae nyligen blivit värvad av en ny klubb, så kriminalinspektör Carlotta Lugn tror först att det är en fotbollssupporter som har begått brottet. Men när Lugn och hennes kollegor gräver djupare, visar sif flera sidospår som får Lugn att tänka i nya banor.

Smakbiten kommer från sidan 17, när polisen precis har hittat den döda kroppen. Varning för lite otäcka detaljer!:

Den första patrullen som var på plats en timme tidigare, lyckades redan efter någon minut förstöra brottsplatsen. En polisassistent Strömberg, som var helt oförberedd på hur mycket blod som faktiskt kan komma ur en människa och hur påtaglig doften av skräck och vrede kan kännas från en mördad kropp, satte handen för munnen och tog i panik ett stort kliv över liket. Med blodklibbiga kängor rusade han in i köket, och hann med nöd och näppe fram till vasken där han kräktes rakt ut över smutsdisk, rostfri bänk och kvarlämnade matrester.

Titta gärna in på bloggen Flukten fra virkeligheten för att se vad andra bokbloggare läser.

Det här är enligt mig, Måns bästa låt; Brother oh brother:Här är Italiens bidrag i ESC 2015:
20 kommentarer:

 1. Jag håller fortfarande på med hennes förra serie, men tänkte nog läsa denna också.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte också att Italiens låt var riktigt bra! Jag har läst Alfahannen av Wennstam tidigare och jag är sugen på att läsa mer av henne, speciellt efter att ha sett Deckarna :) Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte om hennes förra serie och än så länge gillar jag den här också.

   Radera
 3. Jag har läst den men hade lite svårt för denna. MEN smaken är olika både när det gäller böcker och musik. Själv tyckte jag Italiens låt var lika smörig som 3 kg smör.
  Mia

  SvaraRadera
 4. Takk for smakebiten. Likte Italias ESC låt, men svenskenes var bedre :)

  SvaraRadera
 5. Usch då! - tack för smakbiten... tror jag. ;-)

  SvaraRadera
 6. Wennstam skriver både bra och angelägna böcker. Om du gillar dem kan jag tipsa om Den första lögnen av Sara Larsson skriven i samma anda. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Den har jag inte läst.

   Radera
 7. Tack för smakbiten, spännande! Jag har inte läst något av Wennstam ännu men har tänkt göra det. :)

  SvaraRadera
 8. Läser väldigt få deckare, men lät som en ganska intressant story iaf. :D Tack för smakbiten!

  Och ditt inlägg påminde mig om att jag också lyssnade jättemycket på Måns Zelmerlöw när jag var 18 eller nåt. Hade helt glömt att jag typ kunde citera hela Stand by for...-albumet en gång i tiden. Välförtjänst vinst iaf! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Kul att påminna någon annan! Han var verkligen värd vinsten!

   Radera
 9. Tack för smakbiten. Jag måste verkligen läsa mer av henne!

  SvaraRadera
 10. jag gillar Wennstams engagemang. tack för smakebiten!

  SvaraRadera