fredag 24 april 2015

Presentkort på Akademibokhandeln

När jag fyllde år fick jag ett presentkort på Akademibokhandeln. Idag när jag hade slutat jobbet, åkte jag och handlade två böcker:Jag köpte Jag ger dig solen av Jandy Nelson och När jag inte hade något av Ison Glasgow. Ison är den ena halvan i hiphopduon Ison & Fille.

Jag ger dig solen har jag varit nyfiken på länge. Jag hae hört av många att den ska vara bra. Boken handlar om tvillingarna Jude och Noah. Noahs har få vänner, men lever för sitt största intresse; att måla. June är orädd, äventyrlig och är populär bland kompisarna. En tragedi gör dock att tvillingarnas liv aldrig mer blir sig likt.

När jag inte hade något blev mer ett impulsköp. Jag minns att jag läste någon intervju med Ison i samband med att boken gavs ut och blev då lite intresserad. Idag när jag var i bokhandeln, såg jag att den hade kommit ut i pocket och då slog jag till. Jag läser inte så många biografer nuförtiden, men jag är intresserad av att läsa om barn som har vuxit upp under svåra förhållanden, då jag själv arbetar med barn och lär mig då något av att läsa de här böckerna.
I boken berättar hiphoparen Ison om sin barndom. När Ison är fem år gammal, flyttar han och hans mamma från USA till Sverige, där Isons pappa bor. Väl i Sverige lämnar pappan familjen och Ison och hans mamma har då ingenstans att ta vägen. Hans mamma saknar arbete, och de försöker samla ihop pengar till mat genom att dansa på Stockholms gator.

Jag ser fram emot att läsa båda böckerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar