fredag 20 februari 2015

Att bokblogga

Veckans fråga i Annikas bokbloggsjerka är:

Var och hur författar du dina blogginlägg?

Min blogg är fortfarande ny;jag startade den under de sista dagarna av 2014,så bloggen är bara cirka en och en halv månad gammal.Jag tycker det svåraste med bloggen är att hitta tid till att blogga.Jag jobbar långa dagar på vardagar och när jag kommer hem vill jag även ha lite tid till eget novellskrivande,träning,meditation med mera.Men jag hoppas få bättre rutin på det,ju mer van jag blir att blogga.Men om någon har tips på hur man lättare får in rutinen att blogga på vardagar,är alla tips välkomna!

När jag skriver,sätter jag mig alltid med min telefon i ett särskilt hörn i min soffa hemma och tar en filt över benen,då jag är väldigt frusen av mig.Hitills har jag alltid bloggat från mobilen.

Jag har än så länge haft problem med att komma på ämnen att skriva om.Jag funderar väldigt mycket,både över livet,men även mycket om böcker och skriver gärna om mina egna tankar kring böcker eller något annat kulturellt.Jag skriver inte så mycket om nya utgivningar och sådant,då jag faktiskt inte har stenkoll på sådant.

När jag startade bloggen ville jag främst ha den som läsjournal för min egen skull och inte känna mig stressad över att producera inlägg på löpande band,då jag har haft stressrelaterade problem tidigare i livet.Dock tycker jag det är väldigt roligt att få kommentarer på mina inlägg och jag har upptäckt flera andra bokbloggar genom utmaningar som anordnas på olika bloggar.

12 kommentarer:

 1. Jag tycker det viktigaste är att man tycker det är kul att blogga och man ska noga se till att man inte kopplar några måsten till bloggandet. Man behöver inte spruta ur sig inlägg utan det är bättre att ta det i sin egen takt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med;det viktigaste är att man själv tycker det är kul.

   Radera
 2. Skulle aldrig fixa att blogga på mobilen. Jag sitter med min laptop i knäet.

  SvaraRadera
 3. Jag bloggar på datorn och paddan ibland, men har nog inte testat med mobilen.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle aldrig klara att blogga på mobilen. Behöver en rejäl skärm och ett rejält tangentbord :)

  SvaraRadera
 5. Välkommen in i den här världen, den är både trevlig och rolig.

  Blogga från telefon tycker jag är lite jobbigt men det blir ändå oftast så. Är rätt less på att sitta vid datorn även på kvällstid, får nog av den varan på dagarna. Längre inlägg (med länkar och annat) funkar dock bäst på datorn så det blir lite av varje när det gäller hårdvaran.

  SvaraRadera
 6. Tack så mkt!Jag håller med om att inlägg med flera länkar,videoklipp etc,är lättare att skriva på datorn.

  SvaraRadera
 7. Jag skriver för min egen skull, det får gå det med:)

  SvaraRadera
 8. Jag har gått från struktur till mer ostrukturerat, för att hitta min blogglust igen...

  SvaraRadera
 9. Det viktigaste är att lusten för att blogga finns där tycker jag!

  SvaraRadera