onsdag 31 december 2014

Sammanställning 2014

Även om jag inte har haft bloggen så många dagar,tänkte jag ändå göra en sammanställning av år 2014.Jag har under hela året fört läsjournal för mig själv.

Under 2014 har jag läst 67,5 böcker,om jag räknar med böcker om didaktik som jag har läst för jobbrelaterade syften.Den halva boken är Foxfire som jag håller på med nu.

Under nästa år är målet att läsa fler böcker.Jag hade en rejäl lässvacka under våren och den tidiga sommaren.Jag lyckades även i höstas råka på flera böcker i följd som jag kände inte tilltalade mig alls och då var det inte lika roligt att sätta sig och läsa.

Kulturkollo har satt ihop en enkät där det går att sammanställa läsupplevelserna under 2014 genom att besvara olika frågor.Här är min sammanställning över 2014:

Årets kvinnokamp: Tusen gånger starkare-Christina Herrström.Alla som arbetar inom skolan bör läsa den här boken. Bra skildring sv osynliga maktstrukturer. Även Foxfire som jag läser nu skulle kunna platsa i denna kategori.

Årets gråtfest:Förr eller senare exploderar jag-John Greene.Jag gråter lätt av både böcker och filmer.Jag brukar inte tycka om att läsa kärlekshistorier,men den här gick rakt in i hjärtat.

Årets ögonöppnare:Förlorad barndom-Kathleen O'Malley.Boken visar på att det går att skapa sig ett lyckligt liv även om man har växt upp under de mest tragiska omständigheterna.Inspirerande att Kathlern som har skrivit boken har en positiv syn på livet,trots alla övergrepp hon har utsatts för.

Årets obehagligaste:Glaskupan-Sylvia Plath.Obehaglig,fruktansvärt bra skriven!

Årets dystopi:Engelsforstriologin-Mats Standberg & Sara Bermark Elfgren.En av få dystopier jag har tyckt om.

Årets nya bekantskap:Författaren David Levithan.Jag föll pladask för hans bok Jag,en och har sedan läst mer av honom.

Årets aldrig mer:Gone girl av Gillian Flynn.Jag är ledsen,men denna bok som så många andra pratar så gott om,tilltalade inte mig ett dugg.

Årets filmupplevelse:Återträffen av Anna Odell.Den har inte med böcker att göra,men fick vara med ändå.Innan jag såg filmen upplevde jag Anna Odell som allmänt konstig,men jag ändade åsikt helt när jag såg filmen.Skickligt gjord och ger många tankeställare.

Årets lyckopiller:Min mormor hälsar och säger förlåt-Fredrik Backman.Allvarlig,men skriven med ett väldigt humoristiskt språk.

Årets historiska:Boktjuven-Marcus Zusak.Helt otrolig bok!Första boken jag läste 2014.

Årets citat:"Man får inte äta kakor som är gjorda av någon som inte vet vad du heter!" (Boomer i Dash & Lilys utmaningsbok").Bland icke-bokrelaterade citat:
-Lyssna på The cure
-The Cure?!De är ju bara en image!
-Fan,du är ju dum i huvudet.
(Fanny i tv-serien "Viva hate".

Årets debut:Onda flickor-Alex Marwood.Denna bok var i alla fall författarens debutbok under denna psedonym.Jag ser hursomhelst fram emot att läsa Marwoods nästa bok,som jag har tänkt göra under nästa år.

Det var en liten sammanfattning av mitt 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar