måndag 29 december 2014

Topp tre 2014:Kathleen,Marissa & Sylvia

Bloggen Lyrans noblesser har denna vecka en tematrio där de tre bästa böckerna man har läst under 2014 ska listas.Jag tänkte att jag kunde prova att vara med.

Jag har läst flera böcker som jag har tyckt väldigt mycket om också och jag har upptäckt flera nya författare!2014 blev året då jag började läsa ungdomsböcker igen,något som jag inte har gjort på tolv år av olika anledningar.


Här kommer de tre böckerna som tilltalade mig mest under 2014:

-Förlorad barndom - Kathleen O' Malley
Jag hade aldrig hört talas om vare sig boken eller författaren innan jag såg den frontad på ett bokantikvariat i Flen.Kathleen berättar här om sin uppväxt hårda uppväxt på en klosterskola på Irland.Otroligt gripande om att alla människor kan lyckas och att det går att vända jobbiga händelser till en styrka.Läsaren får perspektiv på sin egen tillvaro.

-Jellicoe road-Melina Marchetta
Otroligt vackert skriven om sjuttonåriga Taylor som söker sina rötter och försöker hitta sig själv.Boken är skriven med ett väldigt vackert språk med målande beskrivningar av händelserna, och innehåller en kärlekshistoria utan klyschor.Även fast denna går som ungdomsbok,kan alla läsa den.

-Glaskupan-Sylvia Plath
Till sist läste jag en roman av Sylvia Plath. Tidigare har jag enbart läst hennes dikter.I boken får vi följa den unga Esther och hennes kamp mot den psykiska sjukdom som försöker bryta ner henne.Bitvis mådde jag illa när jag läste om hur dåligt Esther mår.Plath beskriver Esthers tankar otroligt ingående och om en författare kan beröra mig så mycket med sina ord anser jag att boken är värd en plats på bäst under 2014-listan.


7 kommentarer:

 1. Jellicoe Road är inte så dum. Glaskupan läste jag för flera år sedan, har glömt vad jag tyckte, dags för en omläsning.

  SvaraRadera
 2. Glaskupan är bra, berörde mig starkt. Förlorad barndom låter intressant, tack för tips!

  SvaraRadera
 3. Jellicoe Road står i min bokhylla måste läsas snart.
  Kul med en ny bokbloggare, välkommen.

  SvaraRadera
 4. Blev nyfiken på Förlorad barndom. Tack för tips. :)

  SvaraRadera
 5. Tack för kommentarerna!Roligt att kunna ge andra tips!

  SvaraRadera
 6. Glaskupan känner jag att det är dags för mig att läsa snart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det,rekommenderas!Jag hade den hemma väldigt länge innan jag väl läste den.

   Radera