tisdag 3 mars 2015

Helena, Margaretha & Anna

Även Kulturkollo har denna vecka tema kvinnor,men de väljer att fokusera på kvinnor på film/tv i veckans fråga.De ställer fem frågor om kvinnor på film/tv:

Vem är din favoritskådespelare just nu?
Min favoritskådespelare just nu är Helena Bonham Carter, för jag anser att hon kan göra olika sorters roller och för att hon har ett personligt sätt att agera på.

Vilken är din favoritfilm/tv-serie med henne?
Min favoritfilm med henne är The Kings speech från 2010, där hon spelar "drottningmodern" till Elizabeth II.Filmen är välspelad och man lär sig lite historia också.

Vem är din favorit genom alla tider?
Min favoritskådespelerska genom alla tider är Margaretha Krook.Jag har spelat mycket teater och hon var då min största förebild. Hon har en särskild framtoning som lägger sig på minnet, hon hade karisma.Jag tycker även mycket om Harriet Andersson.

Vilken är din favoritfilm/tv-serie med henne?
Filmen Morrhår och ärtor från 1982, där hon gör en enastående gestaltning av en dominerande och självupptagen mamma.

Vilken annan film/tv-serie med en kvinna i huvudrollen skulle du rekommendera?
Jag skulle rekommendera Anna Odells film Återträffen.Jag hade många fördomar om Anna Odell innan jag såg filmen,men den var riktigt välgjord. Anna Odell som var mobbad under hela sin tid i grundskolan,har gjort en film om vad som skulle kunnat ha hänt om hon blev bjuden på klassåterträffen,samt vad som skedde när hon konfronterade sina gamla klasskamrater med vad de gjorde emot henne under skoltiden.

2 kommentarer:

  1. Åh, Margareta Krook är verkligen en legend. Tycker också mycket om Helena Bonham Carter, men har faktiskt inte sett Återträffen. Känns som en otroligt jobbig film, men jag vill se den. //Linda Kulturkollo

    SvaraRadera
  2. Den är absolut sevärd!Tack för en rolig utmaning!

    SvaraRadera