fredag 27 februari 2015

En serie jag tröttnade på och ett bra slut

Idag är det fredag och dags för bokbloggsjerka igen hos Annika.Själv tillbringar jag fredagen på kurs i ett jobbrelaterat syfte.Det ska bli spännande!

Veckans fråga i bokbloggsjerkan är:
Har du läst en bokserie du har slutat tycka om under seriens gång och varför?Om du inte läser serier, kan du berätta om vilken bok som har det perfekta slutet.

Jag har läst en del serier,men tänkte ändå att jag kan besvara båda frågorna.

En bokserie som jag från början älskade,men tröttnade på är The Hungergames,eller Hungerspelen som den heter på svenska. Jag tyckte väldigt mycket om den första boken; jag tyckte det var fascinerande att författaren har kommit på något som själva spelen Hungerspelen samt tanken med ett land med olika distrikt.Del två i serien var mindre händelserik och trean ansåg jag bara var en lång seg väntan på att få läsa upplösningen.

En bok som enligt mig har det perfekta slutet, är Kära Agnes! av Håkan Nesser.Boken handlar om barndomsvännerna Agnes och Henny,som inte har haft kontakt på många år, men som nu möts på Agnes mans begravning och börjar brevväxla.Efter en kort tids brevskrivande blir Agnes erbjuden en stor summa pengar av Henny,om hon dödar Hennys man.

Jag vill inte avslöja för mycket om slutet, men den här boken har ett otroligt överraskande slut och det absolut sista stycket är skrivet på ett sådant sätt att man som läsare,läser långsammare och långsammare och till slut knappt vågar titta upp från boken när man har läst klart.

19 kommentarer:

 1. Hungerspelen har jag sett andra avsnittet, kanske ser mer, tack för boktipset!

  SvaraRadera
 2. För mig var det tvärtom med Hungerspelen: jag gillade första boken, men de två sista älskade jag för att jag tyckte att de var mer komplexa.

  SvaraRadera
 3. Och jag säger precis som ovanstående kommentar av C.R.M. Nilsson :)

  SvaraRadera
 4. Hungerspelen var inte riktigt min kopp te, jag begrep mig inte alls på huvudpersonen. Tack för boktipset!

  SvaraRadera
 5. Jeg har lest de to første bøkene, og syns de var ok, men det er jo så greitt å se filmene. Av og til er det lov å være litt lat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara sett första filmen.kanske ser de andra så småningom.

   Radera
 6. Oväntade slut gillar jag. Är ingen deckarfan precis, men har läst något av Nesser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte om hans böcker om Van Veteren,men gillar nga av hans andra böcker.

   Radera
 7. Hungerspelen var perfekt för mig, inte för kort och inte för lång.

  SvaraRadera
 8. Kära Agnes! lät intressant :)

  SvaraRadera
 9. Kära Agnes har jag inte läst, tack för tips :)

  SvaraRadera
 10. Åh jag älskade de två första böckerna av Hungerspelen, tyckte tom att tvåan var bättre. Trean däremot hade jag klarat mig utan.

  SvaraRadera
 11. Jag tyckte faktiskt om Hungerspelsrtilogin. Bästa boken i serien var helt klart den andra. Kära Agnes har jag läst för länge sedan, men kan ärligt säga att jag inte ens kommer ihåg den.

  SvaraRadera
 12. Hungerspelen gillade jag verkligen, tyckte alla tre delar hade hög kvalitet. Även om sista delen var lite sämre än de andra. Kära Agnes har verkligen ett perfekt slut!

  SvaraRadera
 13. Jag tyckte tvärtom:-) Tyckte första boken i Hungerspelen inte alls var bra, och slutade läsa. Men så kom filmerna, och jag gjorde nytt försök, och gillade tvåan och trean mer.

  SvaraRadera
 14. Hungergames har jag inte ens läst sista delen, för ja jag tröttnade,

  SvaraRadera
 15. Kul att folk tycker så olika om Hungerspelen!Spännande att läsa allas åsikter.

  SvaraRadera