Sidor

onsdag 19 augusti 2015

Best of sommaren 2015

Kulturkollo efterlyser de den här veckan de bästa sommarminnena utifrån olika kategorier. Här nedan är mina svar. Jag har haft en bra sommar, både bok- och kulturmässigt, och framförallt en sommar med många bra upplevelser.

Sommarens…
Bästa bok; Expeditionen av Bea Uusma. Jag läste många bra böcker den här sommaren, så här valde jag en bok som jag tidigare inte har nämnt så mycket på bloggen.

Bästa tv: Saltön. Fantastiskt att Saltön gick i repris. Jag tyckte så mkt om den när den gick första gången.

Bästa film: Alena. En kortfilm som kommer som långfilm på bio i höst. Otäck, men tänkvärd och välspelad. Läs mer om filmen här.

Bästa dag; Den dagen då jag började morgonen med en löptur, sedan åkte vi till en klädoutlet. Därefter var vi på stickcafé och jag träffade sedan min gamla barnflicka som jag inte träffat på över tio år, och avslutade dagen med att göra en av mina favoritmaträtter; pulled pork.

Projekt: Mina odlingar på min balkong. Jag har inte "gröna fingrar". Mitt tidigare rekord att hålla en blomma vid liv är cirka en vecka. Under den här sommaren har jag odlat tomater, chokladmyntha, basikila och rosmarin på min balkong, sant haft flera fina blommor där.
Nya bekantskap: Snarare nygammal; jag har börjat umgås med en god vän som jag av olika anledningar inte har haft kontakt med på några år.

Lärdom: Att våga ta det det lugnt på sommaren och försöka att inte stressa.

Kulturupplevelse: Konserten med Roxette på Sjöhistoriska museet. Det ösregnade under hela konserten, men det var en väldigt bra konsert.

3 kommentarer:

  1. Det finns inga godare tomater än egenodlade :)

    SvaraRadera
  2. Expeditionen är ju helt fantastisk! Och solvarma tomater från egen odling är helt klart de bästa :-)

    SvaraRadera
  3. Tomater som vuxit till sig värmen och som sedan ätes med lite olivolja smaksatt med vitlök. Mums.

    SvaraRadera