Sidor

tisdag 21 april 2015

Shut up and laugh

För det första så fyller jag år idag och det är väldigt viktigt. Skämt åsido, eller jag fyller år men så viktigt är det inte.Dock har jag blivit mer firad idag än vad jag brukar bli.Senast jag blev såhär firad var när jag fyllde tjugo.

Veckans tema på Kulturkollo
är humor, och veckans två frågor är:
-Berätta om en bok, film eller något på tv som skulle vara så vansinnigt rolig enligt alla andra – men som inte fick dig att skratta det minsta.
-Berätta om en bok, film eller något på tv som du verkligen skrattade åt så att du höll på att gå sönder.

Nu ska jag krypa till korset: Jag tror seriöst att jag är den enda i hela Sverige som inte skrattar åt tv-serien Solsidan. Jag har gett den serien flera chanser; jag har tittat på avsnitt ur flera säsonger samt sett om vissa avsnitt, men NEJ. Jag förstår inte det fantastiska i den här serien! Det enda jag gör är att jag tycker illa om Ove Sundberg och stör mig på att Alex är löjlig som inte vågar säga ifrån. Om det är någon som läser det här som inte heller förstår Solsidan, får denne gärna höra av sig, då jag börjar undra om det är fel på mig som inte förstår det roliga i denna serie, som alla andra verkar se.

En tv - serie/ film som jag däremot skrattar åt så jag håller på att gå sönder varenda gång, är, och nu är det dags för skämskudden att åka fram: Jag älskar buskis med Stefan & Krister. Teaterföreställningarna de har gjort på Vallarnas friluftsteater har jag sett väldigt många gånger och kan många rubriker utantill. Ändå skrattar jag ihjäl mig varenda gång.Mina favoriter är de pjäser som de gjorde i slutet av 90- talet, samt i början av 2000- talet. Under de senaste åren, tycker jag pjäserna har blivit lite sämre.


10 kommentarer:

 1. Jag håller med dig om Solsidan, faktiskt! Har försökt se mig igenom några avsnitt när resten av familjen kollat, men alltid ledsnat halvvägs. Fattar inte vad som är roligt utan blir mest irriterad. /Carolina

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt att höra att det är nån fler än mig som inte heller klarar av Solsidan! Har känt mig väldigt ensam om den åsikten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också känt mig ensam om det!

   Radera
 3. Så kul. Jag har precis motsatt uppfattning. Gillar Solsidan, men kan absolut inte med Stefan & Krister.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar både Solsidan och kan skratt åt Stefan och Krister också, Grattis i efterskott.

  SvaraRadera
 5. Jag älskar Solsidan, men tål inte Stefan & Krister. Kanske finns det ett samband här... Eller så har det kanske med den ironiska generationen att göra.

  SvaraRadera
 6. Kul att det kan vara så olika; nästan precis tvärtom!

  SvaraRadera